Thể loại
Tất cả

vdanang.com

Genz

15303

15303

8

Ki nyert minket vagy Irán

Az Egyesült Államok és Irán évek óta feszült ellentétbe került, de az utóbbi időben a két ország egyre közelebb került egy történelmi megállapodáshoz. Több hónapig tartó tárgyalások után az U. S. és Irán nukleáris megállapodást kötött, amely korlátozza Irán nukleáris programját a gazdasági szankciók feloldásáért cserébe
A 2015. július 14-én bejelentett megállapodás jelentős mérföldkő a két ország között régóta fennálló konfliktusban. A megállapodás az Egyesült Államok közötti évek óta tartó tárgyalások eredménye. S. , Irán és más világhatalmak, és jelentős lépésnek tekintik a békésebb és stabilabb Közel-Kelet felé.
A megállapodás mindkét fél számára fontos győzelem. Az Egyesült Államok számára ez egy jelentős diplomáciai eredmény és egy lépés a biztonságosabb világ felé. Irán számára ez a bénító gazdasági szankciók feloldását és egy jobb jövő lehetőségét jelenti
Végül mindkét ország népe nyert. A megállapodás elősegíti a feszültségek csökkentését és egy stabilabb és virágzóbb régió létrehozását. Ez a diplomácia győzelme és a jövő reményének jele

Show
  • Irán vagy az USA nyert?
  • Véget ért a meccs az Egyesült Államok és Irán között?
  • Ki a favorit a 2022-es világbajnokság megnyerésére?

Irán legfelsőbb vezetője, Ali Hamenei ajatollah szombaton kijelentette, hogy az Egyesült Államokkal folytatott tárgyalások nem vetnek véget az iszlám köztársaság elmúlt két hónapban tapasztalt „bajainak”.

Hetekig tartó tüntetéseket váltott ki Iránban, hogy szeptember 16-án meghalt Mahsa Amini, egy 22 éves kurd származású iráni nő. Letartóztatták, mert állítólag megsértette az ország szigorú női öltözködési szabályait

A kormány tisztviselői a "lázadásokért" a nyugati "külföldi ellenségeket" vádolják, és törvénytelenségre való felbujtással vádolják őket.

"Néhányan azt mondják nekünk az újságokban vagy az interneten, hogy a néhány héttel ezelőtt kezdődő bajok véget vetni csak az kell, hogy megoldja Amerikával kapcsolatos problémáját, és figyeljen a nemzet szavára" - mondta Khamenei.

"A tárgyalás nem old meg semmit" - mondta az állami televízió élőben közvetített kijelentésében

„Az egyetlen módja annak, hogy megoldjuk Amerikával kapcsolatos problémánkat, ha ez az ország túszul ejt bennünket. "

Khamenei szerint az Egyesült Államok azt akarja, hogy Irán hagyjon fel nukleáris programjával, változtassa meg alkotmányát, korlátozza befolyását a határain belülre, és zárja be védelmi ipart, hogy véget vessen az ellenségeskedésnek.

"Egyetlen iráni sem fogadhat el ilyen feltételeket" - jelentette ki

Khamenei hivatkozott "a nemzet hatalmas hangjára, amely felcsendült" a hónap elején a kormánypárti tüntetések során, valamint Kasem Szulejmáni iráni parancsnok temetésére, akit az Egyesült Államok egy dróntámadásban ölt meg 2020-ban Bagdadban.

"Ez a hatalmas tömeg az iráni nemzet hangja volt" - mondta

Khamenei a félkatonai katonáknak nyilatkozott, akik meglátogatták őt a Basij heti ünnepségeken

A Basij egy önkéntes milícia, amelyet az Iszlám Forradalmi Gárda szervezett

"Nem az a probléma, hogy néhány lázadó az utcán, még ha minden lázadót, minden terroristát meg kell büntetni" - mondta Khamenei a nagy tömegnek.

"A csatatér sokkal szélesebb, és a fő ellenség a globális arrogancia" - tette hozzá az Egyesült Államokra és szövetségeseire, köztük Izraelre utalva.

Ebrahim Raisi elnök szombaton Teheránban meglátogatott egy basij egységet, és azt mondta nekik: "Zseniálisan teljesítettek a lázadók elleni harcban" – írja a Tasnim hírügynökség.

Lehet, hogy a teheráni aljas rezsim elleni felkelés megbukik, ahogy Hongkongban, Fehéroroszországban, Egyiptomban és Szíriában is történt, de ezúttal valami más érzés.

Ki nyert minket vagy Irán

Iráni fiatalok utcára vonulnak, hogy tiltakozzanak Mahsa Amini halála ellen, akit Teheránban letartóztattak, mert nem viselte megfelelően a hidzsábját. Fénykép. EPA Fénykép. EPA

Iráni fiatalok utcára vonulnak, hogy tiltakozzanak Mahsa Amini halála ellen, akit Teheránban letartóztattak, mert nem viselte megfelelően a hidzsábját. Fénykép. EPA Fénykép. EPA

2022. október 8., szombat, 06. 40 EDTLutoljára módosítva: 2022. október 9., vasárnap, 08. 37 EDT Utolsó módosítás dátuma: vasárnap 2022. október 9. 08. 37 EDT

2019 és 2020 között Hongkongban milliók vonultak az utcára, hogy tiltakozzanak egy tekintélyelvű rezsim elnyomó akciói ellen, de hangjukat elhallgatták, vezetőiket bebörtönözték, Kína pedig megfosztotta demokratikus jogaiktól – miközben a nyugati vezetők megrontották saját jogaikat. . 2019 és 2020 között Hongkongban milliók vonultak utcára, hogy szembeszálljanak egy tekintélyelvű rezsim elnyomó akcióival. De végül elnémult a hangjuk, a vezetőket bebörtönözték, és Kína megfosztotta demokratikus jogaiktól – ahogy a nyugati vezetők nézték a kezüket tördelve.

Amikor egy kegyetlen diktátor ellopta a 2020-as választásokat Fehéroroszországban, országos tiltakozások törtek ki, és az ENSZ jelentése szerint emberek százait bántalmazták, megkínozták és megerőszakolták. De a diktátor, Alekszandr Lukasenko továbbra is hatalmon van, megvetett moszkvai szövetségese támasztja alá.

Mianmarban a hadsereg puccsot hajtott végre tavaly, megválasztott politikusokat menesztettek és katonai juntát hoztak létre;

Ez egy olyan minta, amely túlságosan ismertté vált szerte a világon, amint azt a szíriai és egyiptomi arab tavaszi "forradalmak" is bizonyítják. Az emberek felkelnek, az emberek összetörnek, és a nyugati demokráciák, miközben tiltakoznak, végül elfogadják az új-régi valóságot

Ez a sors vár az iráni fiatal nőkre, akik bátran átvették a vezetést Teherán morálisan csődbe jutott rezsimjének legújabb halálos túlkapásaival szemben?

Ennek ellenére a mai országos tüntetések, amelyek dacolnak a brutális fellépésekkel, több szempontból is szokatlanok. míg a legtöbbet fiatal nők és iskoláslányok vezetik, fiatal férfiak támogatásával, sokféle korosztály, etnikai csoport és társadalmi osztály képviselteti magát.

A felkelésnek nincsenek más vezetői, szervezetei vagy kiáltványai, mint a „Nők, élet, szabadság” – ez a szlogen az emberi jogok, a szabad véleménynyilvánítás és a demokratikus önrendelkezés iránti kollektív elkötelezettséget jelzi –, és nem meglepő, hogy ez az aljas rezsim nem így tesz.

A nők, ami a legszembetűnőbb, nem mutatnak félelmet, és nem hajlandók megterhelni (vagy takarni). Az Iszlám Köztársaság 43 éves története a nagyszerű tervekről, megszegett ígéretekről és véres háborúkról korrupt, anakronisztikus és irreleváns ezeknek az élénk fiatal generációknak.

A nyugtalanság szintén nem kapcsolódik „idegen összeesküvésekhez”, a rezsim fáradt, mindent elkapó ürügyéhez a kudarcra;

Évekig tartó előkészületek és számos szívszorító kudarc után az állampolgári alapú politika megérkezett Iránba

Akár észreveszik, akár nem, ezek a bátor fiatal nők jelentik Irán jövőjét; . Azért vannak összekapcsolva, mert a #MeToo és a Black Lives Matter korszakban élnek. Tisztában vannak vele, és ünneplik

Évekig tartó terhesség és több fájdalmas hamis kezdet után az állampolgári alapú politika megérkezett Iránba, és megalapozza a változást. És a dzsinnt nem kell visszatenni az üvegbe. Az üzenet világos a legfelsőbb vezető, az ősreakciós Ali Khamenei ajatollah és elnökhelyettese, Ebrahim Raisi számára. engedj utat vagy "elvessz. "

Előbb-utóbb jön a második iráni forradalom, jövő héten vagy jövőre; . És semmiféle gyilkosság, letartóztatás, cenzúra és fenyegetés, a fiatal nők megszégyenítése vagy a kötelező hidzsáb – a lázadás erős szimbóluma – fenntartására tett hiábavaló erőfeszítések nem állíthatják meg idővel.

Ennek ellenére a síita klerikális oligarchia nem fogja önként elfogadni ezt az új valóságot, és minden lehetséges módon harcolni fog ellene. Áldozatai, mint például a bátor, üldözött nőjogi ügyvéd, Nasrin Sotoudeh, tudják, milyen vadul védi a rezsim hitét, előítéleteit és hatalmát.

Amint azonban Shirin Ebadi, Irán egyik első női bírája és 2003-ban Nobel-békedíjas is rámutatott, a harc nem magával az iszlámmal folyik, hanem azokkal, akik kizsákmányolják és eltorzítják azt saját céljaik érdekében, mint például az Iszlám Köztársaság.

"Az iszlám értelmezése, amely összhangban van az egyenlőséggel és a demokráciával, a hit hiteles kifejezése" - írta Ebadi 2006-os Iran Awakening című könyvében. „A nőket nem a vallás köti le, hanem azok szelektív diktálása, akik kolostorba akarják őket helyezni. "

Irán női lázadása a muszlim országok általi leigázásának és a nőkkel szembeni bántalmazásának fokozott ellenőrzése közepette. Augusztusban a szaúdi kormány jogosan elítélte, hogy 34 évre bebörtönözte Salma al-Shehab leedsi egyetemi hallgatót Twitter használata miatt.

A tálibok nőgyűlölő diktátumai, mint például a leányiskolák bezárása, szétzúzták Afganisztán reményeit a nemzetközi elfogadás iránt, és az 1990-es évek Kabuljának rémálomvilága, amelyet Khaled Hosseini Ezer csodálatos nap című művében ábrázol, bosszúval tért vissza.

Vannak azonban pozitív példák arra, hogy az önhatalmú muzulmán nők átvették az irányítást a fejlődő világ minden táján, beleértve egy női tulajdonú falusi ráküzletet a Banglades-i Bengáli-öbölben, egy mezőgazdasági kollektívát a Fülöp-szigeteken, Mindanaóban és egy családon belüli erőszak támogatását.

A nők átvették a vezető szerepet a polgárháborús menekültek oktatásában, élelmiszerosztásában és egészségügyi ellátásában az északnyugat-szíriai Idlíbben, ami egy hatalmas kulturális változás, amely tartósnak tűnik.

Ebben az optimistább megvilágításban világos, hogy az iráni nők nincsenek egyedül a férfiak által uralt társadalmak archaikus shibboleth-jaival szemben, és hogy a mai felfordulások egy kontinuum részét képezik. Irán drámaian megváltozott az első, 1977-es látogatásom óta;

Amint azt korábban kifejtettük, az iráni rezsim nem fog csendben vagy gyorsan haladni, tehát mit fog tenni a Nyugat? . nem sok. Néhány kemény szóval itt-ott, és néhány szankcióval ott, a globális karaván továbbmegy

Ez nem meglepő, és ez kemény valóság. Iránnak sok barátja és jóakarója van szerte a világon, akik bármilyen módon segítenek, de ahhoz, hogy második forradalmuk sikeres legyen, az irániaknak először magukra kell hagyatkozniuk.

Irán vagy az USA nyert?

Az Egyesült Államok 1-0-ra legyőzte Iránt, így bejutott a 2022-es világbajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol Hollandiával mérkőzik meg. Christian Pulisic szerezte a meccs egyetlen gólját, mivel az USMNT megőrizte veretlenségét Irán ellen. Az Egyesült Államok 1-0-ra legyőzte Iránt , így bejutott a 2022-es világbajnokság nyolcaddöntőjébe, ahol Hollandiával mérkőzik meg. Christian Pulisic szerezte a meccs egyetlen gólját, mivel az USMNT megőrizte veretlenségét Irán ellen.

Véget ért a meccs az Egyesült Államok és Irán között?

Irán legfontosabb eseményei. Az amerikaiak továbbjutottak a nyolcaddöntőbe A 2022-es labdarúgó-világbajnokság kedden folytatódott, a B-csoport dominanciájával. Az Egyesült Államok (1-2-0) 1-0-ra legyőzte Iránt (1-0-2) a dohai Al Thumama Stadionban. Az Egyesült Államok (1-2-0) 1-0-ra legyőzte Iránt (1-0-2) a dohai Al Thumama Stadionban.

Ki a favorit a 2022-es világbajnokság megnyerésére?

A játék 14 órakor kezdődik. m. ET az Al Thumama Stadionban, Dohában, Katarban. A legutóbbi Irán vs. Az USA esélyei szerint a Caesars Sportsbook az USMNT-t a -114 pénzes vonal kedvencei közé sorolja (114 dollár kockázata 100 dollár nyeréséért). Irán 310 alulmaradó, a döntetlen 250 tét, és az összes felett/alatt szerzett gól 2. 5. Az USMNT -114 kedvence (114 dollár kockázattal 100 dollárt nyerhet) a pénzvonalon a legutóbbi Iran vs. USA esélyek. Irán ára 310 alulmaradó, a döntetlen 250, az összes lőtt gól felett/alatt pedig 2. 5.

Dịch vụ SEO website - Thiết kế Website

★★★★★ 7 đánh giá trên Google
Văn phòng công ty

Địa chỉ: Số 5 Trần Kim Xuyến - P.Trung Hoà - Q.Cầu Giấy - TP. Hả Nội

Điện thoại: 0922 892 892

Trang web: Bangnam.com

Từ Dịch vụ SEO website - Thiết kế Website

"BANGNAM là đơn vị cung cấp Dịch Vụ SEO, Dịch vụ thiết kế Website, Giải pháp quản trị doanh nghiệp ERP hàng đầu tại Việt Nam."

Mọi người cũng tìm kiếm

Thiết kế website Hà Nội
Nhà thiết kế trang web
Thiết kế website bán hàng
Nhà thiết kế trang web
Dịch vụ SEO
Nhà tối ưu công cụ tìm kiếm
Thiết kế website TP HCM
Nhà thiết kế trang web
Thiết kế website Hà Nội
Nhà thiết kế trang web